Dylan kort #3828

Johnny Cash: Eind juni verschijnt het album Songwriter van Johnny Cash met niet eerder uitgebrachte opnamen uit 1993 op elpee en cd. Er verschijnt ook een cd-versie met een extra cd. De twaalfde en laatste track op deze bonus-cd is 'Wanted Man', geen idee of het hier gaat om een niet eerder uitgebrachte opname, of om een reeds bekende versie.

Daniel Kramer, de man die onder andere de foto's voor de hoezen van Bringing It All Back Home & Highway 61 Revisited schoot, is op 91-jarige leeftijd overleden, zie hier.

Hugo stuurt ansichtkaarten naar muzikanten, waaronder Bob Dylan, zie hier. Zijn blog vind je hier.

Hot Press over een vroeg schilderij van Bob Dylan, zie hier. [met dank aan Peter]

Dagblad van het Noorden over de Dylan-lezing van Hans Loeve, zie hier (betaalmuur).

Dagblad van het Noorden (4 mei) schrijft in de rubriek 'bijzondere overnachtingen' over Hotel De Wereld in Wageningen (hoe kan het ook anders op 4 mei). Bij het artikel een foto van de Dylan-kamer in dit hotel. Zie hier. [met dank aan Hans]

Don Was - al jaren the big boss van jazzlabel Blue Note & producer van één Dylan-album - in de Volkskrant, zie hier. Een soortgelijk (maar korter) stuk in Mania #407 (8 mei).

Peter Dröge - De Tawl: het hoofdstuk 'Paterson' in dit boek over de geschiedenis van het Nederlands in het noordoosten van America wordt vooraf gegaan door een citaat uit Dylans 'Hurricane'. [met dank aan Henk] Zie ook hier.

Back To Dylan: 17 mei, Maastricht, zie hier.

Dylan maakt Reuring (11 mei): kort verslag / voorgelezen teksten, zie hier.

Scheurkalender De Sprekende Ezels blad van 6 mei 2024 bevat het gedicht 'Ode aan het Monktoilet (06-05-2020)' van Uschi Cop. In het tweede couplet de regels:

"I try my best, to be just who I am"
Vingers voelen de voegen van de tegels
en je hoofd wordt warm. 

Je zou bijna denken dat de dichter naar Dylans 'Maggie's Farm' heeft geluisterd:

Well, I try my best
To be just like I am
But everybody wants you
To be just like them

maar niks is zeker. 

Ted Berrigan & John Cage: In 1966 publiceerde Ted Berrigan in tijdschrift Mother een interview met John Cage. Niet veel later won Berrigan een prijs van $1000,- voor dit interview. Opmerkelijk omdat Berrigan - aldus zoon Anselm Berrigan in de inleiding in het boek Get The Money! van Ted Berrigan - Cage nooit interviewde, maar Cage's zogenaamde antwoorden bij elkaar schraapte door citaten te nemen uit interviews met onder andere Andy Warhol, John Cage zelf en... Bob Dylan. Het bewuste 'interview' is ook opgenomen in Get The Money!, ik heb niet kunnen achterhalen welke ten onrechte aan Cage toegeschreven antwoorden eigenlijk van Bob Dylan zijn. Overigens komt Bob Dylan een aantal malen voorbij in Get The Money!. Goed boek (maar koop het niet wanneer je het alleen voor de Dylan-stukjes wilt.)

[Get The Money! - samen met acht andere boeken - net toegevoegd aan het regent bob dylan]

1 opmerking:

BB zei

Ik denk dat het om de versie van Wanted Man gaat die te horen is op "The Mystery of Life."

CD2 - Icon
1. I Walk The Line (1988 Version)
2. The Night Hank Williams Came To Town (with Waylon Jennings)
3. Sixteen Tons
4. Long Black Veil (1988 Version)
5. Cry, Cry, Cry (1988 Version)
6. Guess Things Happen That Way (1988 Version)
7. Get Rhythm (1988 Version)
8. Ring Of Fire (1988 Version)
9. Folsom Prison Blues (1988 Version)
10. Cat's In The Cradle
11. Hey Porter
12. Wanted Man

https://en.wikipedia.org/wiki/Songwriter_(Johnny_Cash_album)

Groeten,
Bert