aantekening #8015

Na wat heen en weer bladeren in een boekje vol vragen, zegt ze er eentje gevonden te hebben waarvan ze denkt dat ik het antwoord wel weet en leest voor:

Which of the following Top 40 hits was not written by Bob Dylan?

A. 'All Along The Watchtower' by Jimi Hendrix

B. 'Mighty Quinn (Quinn The Eskimo)' by Manfred Mann

C. 'Turn! Turn! Turn! (To Everything There Is A Season)' by The Byrds

D. 'If Not For You' by Olivia Newton-John

Tot mijn grote opluchting weet ik wat het juiste antwoord is. Ik val niet door de mand.

~ * ~ * ~

Jochen Markhorst heeft een nieuw boek geschreven, dat is altijd goed nieuws. Bringing It All Back Home; Bob Dylans tweede Big Bang is te koop bij Amazon. Naast de Nederlandstalige editie, zijn er ook vertalingen in het Duits en Engels verschenen.

~ * ~ * ~

Voor de liefhebbers van covers: Ik lees net in Mojo #339 (februari 2022) dat Tom Jones niet alleen recent Dylans "Not Dark Yet" heeft opgenomen, maar ook plannen heeft om een album met uitsluitend Dylan-songs uit te brengen.

~ * ~ * ~

Onder de titel Dylan Vinyl The Definitive Collection worden een groot aantal van Dylans album opnieuw op vinyl uitgebracht. Bij iedere elpee zit een tijdschrift. Er is een mogelijkheid om een abonnement te nemen - met allerlei extra's - maar het vervelende is dat het bedrijf achter deze serie in Engeland zit, wat weer problemen met invoerrechten e.d. met zich meebrengt.

Kijkend naar de 41 platen die in deze serie uitgebracht worden, zijn er twee zaken die gelijk opvallen. Ten eerste worden de platen niet in chronologische volgorde uitgebracht, en ten tweede is het goed om eens te kijken naar de hoezen zoals afgebeeld op de website van Dylan Vinyl The Definitive Collection: voor Saved wordt de tweede hoes gebruikt, bij Time Out Of Mind is een foutje gemaakt, daar wordt de hoes van de single die bij de 2017-uitgave van Time Out Of Mind zat afgebeeld, niet de hoes van het album zelf, en de letters op de hoes van Shadows In The Night zijn ineens van kleur verschoten.

Wat ontbreekt in deze serie zijn alle verzamelalbums en delen van The Bootleg Series. Daarnaast ontbreken er vijf albums die tot Dylans standaard-oeuvre gerekend kunnen worden. Allereerst Dylan, het album dat door Columbia zonder Dylans medewerking op de markt is gebracht. Geen verrassing dat deze ontbreekt. Ook het ontbreken van Dylans laatste - Rough and Rowdy Ways - is te snappen: deze is nog volop op vinyl te krijgen, lijkt mij. Ik kan me voorstellen dat dat de reden is om dit album niet in deze serie op te nemen. Het ontbreken van Bob Dylan At Budokan kan mogelijk verklaard worden doordat dit album aanvankelijk alleen bestemd was voor de Japanse markt. Waarom Unpluggend en Knocked Out Loaded niet zijn opgenomen in The Definitive Collection is voor mij een raadsel.

De eerste twee van in totaal 41 delen zijn verschenen. Dat zijn The Times They Are A-Changin' en The Freewheelin' Bob Dylan. Deze twee platen worden inmiddels ook te koop aangeboden door Platomania (zie hier en hier).

~ * ~ * ~

Uit de oude doos: The Beatles Monthly Book No. 75 van oktober 1969 bevat een verslag van Bob Dylans optreden op het Isle Of Wight, inclusief enkele foto's. In het verslag wordt geen enkele door Dylan gespeelde song genoemd, het gaat de schrijver dan ook voornamelijk om de aanwezigheid van enkele Beatles tijdens dit optreden, niet om Bob Dylan. 

The Beatles Monthly Book was het tijdschrift van de officiƫle fanclub van The Beatles. De editie van het blad met het Wight-verslag kan hier online gelezen worden.

~ * ~ * ~

1 opmerking:

Anoniem zei

Die "nieuwe" Shadows hoes is mooi!