Dylan kort #3720

Interview: Jeff Slate ondervraagt Bob Dylan over The Philosophy Of Modern Song. Zoals gebruikelijk in een goed Dylan-interview, zegt de man veel maar verzwijgt nog meer. En zoals altijd bevat ook dit interview van die kleine 'prikjes' die Dylanologen vol nieuwsgierigheid als stokstaartjes overeind doen komen. Een zo'n prikje is de mededeling dat Dylan tijdens de corona-lockdown de song 'You Don't Say' schreef. Wanneer krijgen we die song te horen? Waarschijnlijk nooit.... Slate vraagt weinig door en roert een gevoelig onderwerp als het auto-pen-debacle niet aan. Ook de wat vreemde bewering van vrouwenhaat bij Dylan die ik nu al enkele malen op Facebook ben tegen gekomen - en steeds door mensen die niet het boek hebben gelezen, maar alleen recensies en / of fragmenten - kaart Slate niet aan. Gemiste kans of juist goed dat Slate zich door het positieve laat leiden? Het interview staat in z'n geheel op Dylans website, zie hier.

Schilders: N.a.v. de link naar een schilderij van Jos Hoppenbrouwer in 'Dylan kort #3719' stuurde Hans mij informatie over de schilders John Uilenberg en Theo Reijnders. Beiden portretteerden Bob Dylan. Ik heb aan beide schilders al eens aandacht geschonken in een Dylan kort, maar doe het graag nog een keer. Werk van John Uilenberg is hier te zien. Werk van Theo Reijnders staat o.a. hier en hier. [met dank aan Hans]
Nog eentje: Peter Donkersloot schilderde een jong Dylan, zie hier.

Cutting Edge: Recensie The Philosophy Of Modern Song, zie hier.

(The) Man In The Long Black Coat: Ergens op het internet kwam ik een foto tegen van de cast van de film Man In The Long Black Coat. Die film is nog in de maak. Zoekende naar informatie over die film, me afvragend in hoeverre de titel van de film te maken heeft met de gelijknamige Dylan-song, kwam ik er achter dat er ook een film is met de titel The Man In The Long Black Coat. De titel van deze film is zeker ge├»nspireerd op de Dylan-song. IMDB-pagina voor Man In The Long Black Coat, zie hier. IMDB-pagina voor The Man In The Long Black Coat, zie hier. De trailer van The Man In The Long Black Coat staat hier.

Cadeautip: Bob Dylan sokken, zie hier.

26 januari: Come Together III in Metropool, Hengelo. Met songs van Bob Dylan, The Beatles en The Rolling Stones, zie hier.

Songtitels van The Clash, Bob Dylan en The Beatles worden regelmatig gebruikt als titel voor een wetenschappelijke publicatie, zie hier.

2 opmerkingen:

Patrick zei

Kan goed kwasten, die Donkersloot al schijnt hij niet te weten dat - ook volgens Joan Baez- Dylans ogen blauw zijn.....

tom w zei

Baez:

As I remember your eyes
Were bluer than robin's eggs