Dylan kort #3717

Auto-pen: Bob Dylan trekt in een bericht op Facebook (zie rechts) het boetekleed aan voor het gebruik van auto-pen in de door Simon & Schuster verkochte gesigneerde exemplaren van The Philosophy Of Modern Song en recente kunstwerken. 

'Voor zestig plussers is dit nostalgie', zie hier. Kijk goed naar de posters aan de muur. [met dank aan Hilda]

Herman Veenhof (ND) over The Philosophy Of Modern Song, zie hier. (achter betaalmuur)

Het net verschenen A Book Of Days van Patti Smith bevat voor iedere dag van het jaar een foto en een korte tekst. 24 mei: een foto uit 1971 waarop Patti Smith, zittend in een stoel te zien is. Ze houdt een foto van Bob Dylan voor haar gezicht, zie hier. 25 mei: een foto van de eerste (handgeschreven) versie van Smiths 'Dog Dream', een 'Dylan lullaby', zoals ze schrijft in A Book Of Days. De tekst van 'Dog Dream' is ook te vinden in haar boek Babel (1978), in dit boek staat bij die tekst een foto van Patti Smith en Bob Dylan.

In het pas verschenen boek Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen van Jaap van der Bent kwam ik een aantal malen Bob Dylan tegen, niks opmerkelijks, op eentje na: het gedicht 'The American Boys Scouts' van Johnny the Selfkicker. Dat gedicht verscheen in 1966 in het boek Een nieuwe mongool. Ik had melding moeten maken van dit gedicht in Bob Dylan in Nederland 1965 - 1984. Bij deze de rectificatie.

The American Boys Scouts

Donder toch eens een

Keertje op jullie

American Boys Scouts,

Met jullie Wouldbe-

Humorloos Holydom &

Dat hangt maar rond &

Vreet maar aan &

Slaat vage wijs-

Heden uit &

Ze zijn nog

Squarder dan de

Kruisklep van een

Gereformeerde vogel

In z'n huwelijks-

Nacht & 

Rot op Ted Joans,

Met je vulgaire 

Beatmarskramers-

Mentaliteit &

Bobbie Dylan &

Jed Curtis &

Pete Stevens ofte-

Wel Manke Piet &

Rot op Peter

Bergman met je

Irritante kale

Knars &

Rot op!!

Geen opmerkingen: