Dylan kort #3750

Shadow Kingdom: Hoewel het nog even duurt voor dit album te koop is (2 juni), duikt de eerste recensie op. Mojo (nr. 356, juli 2023) heeft de primeur. Recensent John Mulvey tipt een link aan tussen het album en zowel de setlists tijdens de Rough And Rowdy Ways-tour en Philosophy Of Modern Song. Shadow Kingdom krijgt vier van de maximaal vijf sterren van Mojo.

Zoals inmiddels traditie brengt Sony Duitsland een serie van 3 ansichtkaarten ter promotie van het nieuwe album uit. [met dank aan Hans]

Born In Chicago is een film over de ontwikkeling van de muziek in Chicago, met de nadruk op blues. De film is vanaf 1 augustus te zien op verschillende streaming-diensten. Volgens Mojo (nr. 356, juli 2023) bevat de documentaire interviewfragmenten met onder andere Muddy Waters, Howlin' Wolf, Buddy Guy, Mike Bloomfield, Paul Butterfield, Barry Goldberg, Keith Richards, Al Kooper en Bob Dylan. Sommige interviews zijn oud, anderen zijn speciaal voor Born In Chicago opgenomen.

Little Richard: I Am Everything: Deze documentaire is vanaf 11 mei te zien in de bioscoop. In VPRO Gids van deze week staat een artikel van Flip Vuistje over deze film. Vuistje: 'Toen hij [Little Richard]  in 1986 door een auto-ongeluk niet aanwezig kon zijn bij zijn eigen entree in de Rock and Roll Hall of Fame zat aan zijn ziekenhuisbed regelmatig Bob Dylan.' [met dank aan Hans]

Terug naar 24 mei 2021: toen over het hoofd gezien, nu in de herkansing: op de dag dat Bob Dylan 80 werd vormde zijn muziek de rode draad in een zes uur durende live uitzending van Omroep Venlo. Zo vertolkten een aantal Venlose artiesten songs van Bob Dylan: Bert van den Bergh, Ron Dings, Jelske Wilmer en Paul Breuer.

NPO2: 'De zeven meest bijzondere samenwerkingen van Bono', #2: Bob Dylan, zie hier.

NPO4: Plaatwerk #35: Bob Dylan zonder woorden, zie hier.

Ed Sullivan, zestig jaar geleden, zie hier.

Uit de context, Thomas Heerma van Voss: 'Krijgen we geschiedvervalsing als er straks AI-nummers van Bob Dylan opduiken die racistisch blijken?', zie hier.

FC Twente-trainer Ron Jans spreekt 'mede dankzij de platen van Bob Dylan en Neil Young, "redelijk goed", Engels.' Aldus Eva Venneman in de Volkskrant van 12 mei 2023, zie hier. [met dank aan Hans]

Ergens anders (waar?) las ik dat Ron Jans 'een groot muziekliefhebber' is en dat Blonde On Blonde prijkt op zijn lijstje met favoriete albums.

Vera Coomens: 'Allen Bob Dylan begreep mij', zie hier.

1 opmerking:

Roel zei

Ha Tom,

Ergens anders (waar?) las ik dat Ron Jans 'een groot muziekliefhebber' is en dat Blonde On Blonde prijkt op zijn lijstje met favoriete albums.

Ik las dat in de (onregelmatige) update van Wilco van Variaworld, https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm#inbox/WhctKKXwwrftKdfbVPNspvPHwgFsNNbQzcBtHmTlSXlJjTSsrwrXcXqGQgHDmGJKRPVmDTG.
Geen idee of die link hier werkt.

grt, Roel