Dylan kort #3753

Jan van den Berg over de Dylan-lezing bij Boekhandel Riemer, zie hier.

Leslie Feist (Canadese zangeres) was de 'weekendgids' in de Volkskrant van afgelopen zaterdag (27/05). Onder het kopje 'muziek' noemt ze Blake Mills. Mills speelt op en produceerde enkele song op het album Multitudes van Feist. Verder zegt ze over Mills onder andere: 'Hij werkte met Bob Dylan en maakte in 2020 en prachtig soloalbum, Mutable Set. Toen we aan Multitudes werkten, was hij ook bezig met muziek voor de tv-serie Daisy Jones & The Six en werkte hij aan zijn eigen nieuwe plaat.' [met dank aan Hans]

Dit roept meerdere vragen op:

1. Blake Mills speelt gitaar op Dylans album Rough And Rowdy Ways, zou Feists albumtitel Multitudes - met dank aan Blake Mills - geïnspireerd zijn op 'I Contain Multitudes', de openingstrack van Rough And Rowdy Ways?

2. In hoeverre zijn Mills' werkzaamheden in Bob Dylans band van invloed op / terug te horen in de songs op het album Mutable Set en het nog titelloze nieuwe album?

3. Begin maart dook er een gerucht op dat Bob Dylan een bezoek bracht aan de opnamestudio waar de soundtrack voor Daisy Jones & The Six werd opgenomen. Het gerucht was toen dat Dylan in de opnamestudio was voor het opnemen van een nieuw album. Met bovenstaande informatie lijkt het waarschijnlijker dat Dylan Blake Mills vergezelde naar die opnamestudio, wat dan weer de nog geheel ongefundeerde vraag oproept: is Dylan te horen op de soundtrack van Daisy Jones & The Six?

Vandaag verschenen: Het album A Dylan Song A Day van Jacques Mees. Het album bevat veertien Dylan-songs, waaronder 'Abandoned Love', 'Oh Sister' en 'Things Have Changed'. A Dylan Song A Day is te beluisteren op YouTube en Spotify.

1 opmerking:

BB zei

Sierra's theme, wat een heerlijk nummer! Doet me denken aan de accordeon van David Hidalgo op Together Through Life, maar heeft ook wel wat weg van de sfeer van Pat Garrett & Billy the Kid. Bestaat er een kans dat er ooit extra materiaal van de Pat Garrett & Billy the Kid sessies wordt uitgebracht?