Dylan vinden waar hij niet of nauwelijks is #216

Drie albums:

Op de hoes van Words And Music By Saint Etienne staat een fictieve plattengrond van een stad. Wie goed zoekt, stuit op de straatnaam Desolation Row.

The Rutles, met onder andere Eric Idle, is een band bekend vanwege de Beatles-parodieën. In 1990 bracht Shimmy Disc een tribute-album voor The Rutles uit: Rutles Highway Revisited (A Tribute To The Rutles). De hoes van dit album is een verwijzing naar zowel Their Satanic Majesties Request van The Rolling Stones als Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band en net als op de hoes van dit Beatles-album, is ook op de hoes van Rutles Highway Revisited het portret van Dylan van de hoes van Highway 61 Revisited te vinden. En uiteraard is de titel van dit tribute-album een verwijzing naar Dylans Highway 61 Revisited.


Bij het doorbladen van een bak platen - iets wat ik best vaak doe ;-) - kreeg ik het album Believers Never Die (Volume 2) van Fall Out Boy in handen. Op de voorzijde van de hoes zat een sticker waardoor ik even de indruk kreeg dat Bob Dylan op dit album meespeelt. Bij een tweede blik bleek de sticker niet te verwijzen naar de persoon Bob Dylan, maar naar de song 'Bob Dylan' dat op dit album te vinden is. Luister hier naar de song.



Geen opmerkingen: