Dylan kort #3825


Dylan maakt Reuring
:
Onder die titel staat Reuring - een samenscholing van dichters & toehoorders - op 11 mei aanstaande in het teken van Bob Dylan. Iedereen is welkom op 11 mei tussen 15:00 en 17:30 uur in De Alkenaer in Alkmaar.

Hanny Michaelis: In het net verschenen boek Vastgenageld aan de rand van het niets van Nop Maas vertelt dichteres Hanny Michaelis (kort) over haar liefde voor de muziek van Bob Dylan. David van het Reve, zoon van Karel en neef van Gerard van het Reve - de ex-man van Michaelis - liet de dichteres kennismaken met de muziek van Dylan. In de bundel Wegdraven naar een nieuw Utopia van Michaelis, staat het gedicht 'Vijf uur zaterdagmiddag' waarin Bob Dylan voorbij komt. Vastgenageld aan de rand van het niets is hier te koop. [met dank aan Tjeerd en Fokke]

Mojo #367 (juni 2024) bevat 3 minimale stukjes die interessant kunnen zijn voor de Dylanliefhebber:

1. In de Mojo playlist staat een recente concertopname van 'When I Paint My Masterpiece' van YouTube op nummer twee;

2. In een recensie van het door Pete Seeger & David Bernz geschreven Chopping Wood; Thoughts & Stories Of A Legendary American Folksinger komt Dylan kort (Newport '65) voorbij;

3. Deze Mojo bevat een recensie van het album Dylan's Lost Songs vol. 1 van The Flowers Of Indulgence, Zie ook 'Dylan kort #3820'.

Criterion brengt in juli Pat Garrett & Billy The Kid in twee edities (4 disc 4K + Blue Ray & 2 disc Blue Ray) opnieuw uit. Zie hier. Eerder bracht Criterion regiocode-vrije edities van Dont Look Back en Rolling Thunder Revue; A Bob Dylan Story op de markt. Beiden niet voor de Nederlandse markt bestemd - en dus geen Nederlandse ondertiteling & moeilijk verkrijgbaar - maar beiden - mede door de extra's - de moeite van aanschaf meer dan waard. 

1 opmerking:

Frans zei

Rolling Thunder is nog te koop op de website. Ik heb de dvd en ik vind 'm zeer de moeite waard.