aantekening #7978

Met vier concerten van de Rough And Rowdy Ways-tour achter de rug, lijkt Bob Dylan zijn setlist gevonden te hebben. Wat voelt het goed om naar de langzaam maar zeker binnendruppelende opnamen van deze concerten te kunnen luisteren. "I Contain Multitudes" maakt indruk. Het zijn sowieso vooral de Rough And Rowdy Ways-songs die het voor mij doen tijdens deze concerten, het lijkt alsof Dylan tijdens songs als "Black Rider", "Key West" en "False Prophet" net even iets meer zichzelf geeft.

Gisteravond aan de keukentafel kwam Dylan ter sprake, geen idee wat de aanleiding was. Er is zelden een echte aanleiding, Dylan is er gewoon, hij heeft geen aanleiding nodig. Zo bekeek dochterlief gisteren de film Soul. In die film is "Subterranean Homesick Blues" te horen, een flits, meer is het niet. Dochterlief herkent het gelijk, zet de film stil en kijkt me met zo'n blik van "hoorde je het?" Ik hoorde het. 

Goed, de keukentafel dus, gisteravond. Dylan kwam ter sprake. Ik sprak de hoop uit dat de Rough And Rowdy Ways-tour ook Nederland zal aandoen zodat ik - mochten ze dat willen - zoon- en dochterlief kan meenemen naar hun eerste Dylan-concert. Twee pubers vielen stil, twee paar ogen begonnen te glimmen. Ze zien het zitten dus. Liever vandaag nog dan morgen, als het aan hen ligt.

~ * ~ * ~

De serie Clickbait (Netflix) laat zien dat het mogelijk is om te dansen op Dylans "Just Like a Woman", al is het maar kort.

~ * ~ * ~

Zondag. Niks herfstwandeling of schoonmaken. Het is tijd om de gordijnen te sluiten en naar The Last Waltz te kijken. Of The Concert For Bangladesh mag ook. Films die al een tijdje niet gezien zijn en dan achteraf verzuchten 'dat was goed'. Kopje koffie erbij. 

En als de film weer is opgeborgen één voor één platen uit de kast trekken, een stukje draaien onder het mompelen van 'moet je horen', ongeacht of iemand naar je wil luisteren. Gewoon mompelen en glimmen als dat ene moment in die ene song voorbij komt.

En als de middag dan dooft, Oh Mercy opzetten. De songs de kamer laten vullen zodat de klanken zich vermengen met de geuren uit de keuken. Langzaam de avond indrijven.

Geen opmerkingen: