Dylan kort #3748

Zanger, mensenrechtenactivist en acteur Harry Belafonte overleed afgelopen dinsdag. Hij was 96 jaar. Op verschillende plekken - online, in kranten - werd de man uiteraard uitvoerig herdacht en in veel van de artikelen over Belafonte wordt gememoreerd dat een jonge Bob Dylan mondharmonica speelde op het titelnummer van Belafonte's album Midnight Special. Voor het in memoriam van de Volkskrant zie hier. [met dank aan Hans]

Whisky Monkeys over Heaven's Door, zie hier.

Willie Nelson vier vandaag (29 april) zijn negentigste verjaardag. Willie Nelson en Bob Dylan hebben meer dan eens de handen ineen geslagen, tijdens het verjaardagsfeestje voor Nelsons 60ste verjaardag speelden ze bijvoorbeeld samen 'Pancho And Lefty'. In 2014 was het 'You Win Again' en voor Nelsons album Across The Borderline schreven en zongen ze samen 'Heartland'. 

Tijdens Bob Dylan 30th Anniversary Concert Celebration speelde Willie Nelson 'What Was It You Wanted', een versie die ervoor zorgde dat mijn vader zijn krant even aan de kant legde om te luisteren, een unicum. Nog eentje, om Nelsons verjaardag te vieren, vandaag nog draaien: de soundtrack van I'm Not There, de film waarin zes acteur Dylan spelen, maar diens naam niet valt. Op die soundtrack staat een door Willie Nelson en Calexico opgenomen versie van Dylans 'Señor (Tales Of Yankee Power)'.


Geen opmerkingen: