Dylan kort #3779

Bob Dylan in Nederland 1965 - 1984: voor wie dit boek nog niet heeft is er nu een buitenkansje. De prijs van het boek is verlaagd van €29,50 naar slechts €14,99. Zie onder andere hier en hier. Wees er op tijd bij want op is op.

Mojo heeft (onder andere) Bob Dylan op de cover van een speciale editie van dit inmiddels al weer dertig jaar bestaande tijdschrift, zie hier. [met dank aan Bert]

Pat Thomas - Material Wealth; Mining The Personal Archive of Allen Ginsberg is een nieuw hardcover boek waarin veel te zien / lezen valt van / over het - zoals de titel al weggeeft - persoonlijke archief van beatdichter Allen Ginsberg. De vriendschap tussen Ginsberg en Bob Dylan, de wederzijdse invloed op elkaars werk is inmiddels (redelijk) algemeen bekend. De samensteller van Material Wealth, Pat Thomas, is ook de samensteller van de 3-cdbox The Last Word On First Blues, waarop Dylan op een aantal Ginsberg-songs te horen is. De beschrijving van het boek op de website van de uitgever belooft weinig interessants in dit boek voor de Dylanliefhebber: 'A ticket for a 1974 concert by Bob Dylan & The Band (with Yoko Ono’s phone number scribbled on the back)' is het enige Dylan-item in Material Wealth volgens die beschrijving (zie hier). Echter, volgens een bericht van Pat Thomas vandaag op Facebook bevat dit boek ook 'unpublished notes by Allen Ginsberg about hearing Blood On The Tracks for the first time', wat - naar mijn idee - dit overigens niet goedkope boek - net even dat extraatje geeft om het begerenswaardig te maken.


Geen opmerkingen: