Dylan kort #3689

Europa 2022: Met uitzondering van de concerten in het Verenigd Koninkrijk zijn alle reeds aangekondigde concerten van de Europese tournee in de voorverkoop gegaan. Concerten in het Verenigd Koninkrijk zijn vandaag (14 juli) voor mensen met een presale-code in de verkoop gegaan, de 'gewone' verkoop begint morgen. Het is wachten op de aankondiging van de concerten in Duitsland. Waarschijnlijk zullen deze gepland worden tussen 30 september en 11 oktober, tussen de concerten in Kopenhagen en Parijs.

Eerder schreef ik er rekening mee te houden dat er - wanneer de kaartverkoop goed loopt - mogelijk een derde concert in Amsterdam komt. Dit zou dan op 18 oktober moeten zijn. Aangezien sindsdien duidelijk is geworden dat Dylan en band de 19de al in Londen moeten zijn voor een concert, verwacht ik niet langer dat er een derde concert in Amsterdam komt.

Tijdens de concerten van de Europese tournee worden mobiele telefoons bij binnenkomst in een speciale zak afgesloten zodat ze tijdens het concert niet gebruikt kunnen worden om te filmen of foto's te maken. Zie hier.

Like A Rolling Stone; The Life And Times of Ben Fong-Torres is een documentaire over de Rolling Stone-journalist Ben Fong-Torres. Vanwege dat tijdschrift de titel Like A Rolling Stone. Fong-Torres is (mede) verantwoordelijk voor Knockin' On Dylan's Door, een verzameling Rolling Stone-artikelen over tour '74 in boekvorm. Ik las ergens dat deze docu op Netflix te zien is, maar ik kan 'm (nog) niet vinden, helaas. Voor de trailer, zie hier.

Voor de verzamelaars: Er zijn verzamelaars die een stapje verder gaan dan het vergaren van al Dylans albums met uitsluitend als doel het kunnen luisteren naar de muziek. Er zijn verzamelaars die willen van al die albums allerlei verschillende versies. Er zijn verzamelaars die zich storten op coverversies van Dylan-composities. Dan zijn er nog de platen van andere muzikanten waarop Dylan meespeelt. Nog een stapje verder gaat het verzamelen van parodie├źn op hoezen van Dylan-albums. Of albums waarop Dylan in de liner-notes wordt genoemd. Het kan heel ver gaan. 

Ik vraag me af of Ramleh aan die verzamelaarsmarkt dacht toen ze een foto van Sara Lownds, de vrouw die in november 1965 trouwde met Bob Dylan, op de hoes van de single 'It's Never Alright' zette, zie hier.

De boeken waarin deze week Dylan werd gevonden

Todd Selby - The Selby Is In Your Place:


Nat Finkelstein + David Dalton - Edie Factory Girl (2006): Dit boek over Edie Sedgwick bevat weinig tot geen verrassende nieuwe informatie over Bob Dylans bezoek aan Andy Warhols Factory, Edie Sedgwick als inspiratiebron voor enkele songs op Blonde On Blonde of Sedgwicks vertrek uit de Warhol-clan in de hoop met Bob Dylan een film te kunnen maken. Het boek bevat zes foto's van Dylans bezoek aan The Factory. Deze foto's zijn ook te vinden in Andy Warhol; The Factory Years 1964 - 1967 van Nat Finkelstein. Het verschil is dat enkele foto's in Edie Factory Girl op een wat groter formaat zijn afgedrukt en / of anders zijn afgesneden. Twee voorbeelden van Finkelstein-foto's, hier en hier.

Geen opmerkingen: