Dylan kort #3690

Fanzine Isis: Na 37 jaar stoppen Derek en Tracy Barker helaas met fanzine Isis. De redenen achter de stop worden uitvoerig uitgelegd in het laatste nummer, #218, en - iets korter - op de website van Isis, zie hier.

Hooggeëerd publiek, de podcast van Dagblad van het Noorden, #22, gaat onder andere over de aanstaande concerten van Bob Dylan, luister hier.

Het gaat vooral over het verbod op het gebruik van de mobiele telefoon tijdens de concerten. Jammer dat het enthousiasme voor de concerten zo snel in geneuzel moet veranderen over zoiets triviaals als een mobiele telefoon. Je koopt concertkaarten om een concert te beleven, lijkt mij, niet om met je mobiel bezig te zijn terwijl Dylan & band een achtergrondmuziekje verzorgen.

In de podcast wordt ook kort gesproken over Tom America. Afgelopen week kocht ik Zonder Naam Maar Niet Naamloos van Kees van Kalmthout. Zonder Naam Maar Niet Naamloos is een grote doos - elpeeformaat - met verschillende boeken en een cd. De box verscheen in 1993, niet lang na het overlijden van Van Kalmthout. Op de cd in Zonder Naam Maar Niet Naamloos staat het door Tom America geschreven 'Hee Kees' van MAM. In dit nummer wordt Dylan genoemd. Van Kalmthout was een groot liefhebber van Dylans muziek. Ik heb meerdere keren over Kees van Kalmthout en Bob Dylan geschreven, onder andere na aanleiding van de dichtbundel Het Land Achter De Spiegel van Van Kalmthout, zie hier.

'Hee Kees' van MAM kan hier beluisterd worden.

Een handgeschreven songtekst van 'Subterranean Homesick Blues' gaat onder de hamer. Geschatte waarde is $600.000 tot $800.000, zie hier. [met dank aan Peter]

Shadow Kingdom: Het is vandaag precies een jaar geleden dat Shadow Kingdom te bekijken was. Ik twijfel of ik pas of al een jaar moet schrijven.

Via e-mail had ik het met Bert onder andere over het ontwerp voor de concertposters voor de Rough And Rowdy Ways tour. Bert herinnerde mij er aan dat de cover van The Shadow van 15 juli 1942 de inspiratie was voor die posters. Dat roept gelijk weer een volgende vraag op: is het aannemelijk ook de titel Shadow Kingdom ook (deels) geïnspireerd  is op dit tijdschrift? Antwoorden op een briefkaart naar het bekende adres :-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Shadow Kingdom is een verhaal uit 1929 van Robert E. Howard.

Groet, Mirte