aantekening #7897

Het zal niemand ontgaan zijn: gisteren werd bekend dat Bob Dylan is aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige. Volgens de vrouw in kwestie is dit gebeurd gedurende een periode van 6 weken in april en mei 1965, in het Chelsea hotel in New York. Volgens (een woordvoerder van) Bob Dylan is dit helemaal niet gebeurd. Ik ben geen rechter of jurylid, het is niet aan mij om te oordelen. Feit is wel dat door wat bekend is over Dylans concerten in Amerika en Europa in april en mei 1965 de aanklacht op losse schroeven komt te staan.

~ * ~ * ~

Mojo issue 335 (oktober 2021) schrijft als voorproefje op het verschijnen van Springtime In New York, volgende maand, over Dylans muziek uit de eerste helft van de jaren tachtig. Het artikel beslaat acht pagina's en bevat een aantal aardige foto's. Het duur nog even voor het tijdschrift in Nederland in de schappen ligt.

Dat andere voorproefje op het zestiende deel van The Bootleg Series, de single met twee versies van "Blind Willie McTell", zal er eerder zijn. Dit schijfje ligt aanstaande vrijdag in de winkels.

Ondertussen luister ik nog maar eens naar de band-versie van "Too Late".

~ * ~ * ~

1 opmerking:

Mirte zei

Die aanklacht: niemand kan dit serieus nemen.
Dylan houdt van vrouwen, vrouwen houden van Dylan en in Shadow Kingdom vond ik het heel mooi hoe twee sterke vrouwen links en rechts van hem stonden tijdens Í'll be your baby tonight', geen gedweëe onderdanige types maar zelfbewuste vrouwen. Dylan is niet van het misbruik. Belachelijke aanklacht.