Rough And Rowdy Ways-tour


Bob Dylan gaat op tournee. Dat is geen verrassing. Bob Dylan is een rusteloze muzikant die sinds jaar en dag met zijn tourbus de wereld overtrekt. Die touractiviteiten moesten door covid 19 noodgedwongen onderbreken worden. Nu er weer meer mogelijk is, is het niet verrassend dat Bob Dylan de kans aangrijpt om weer op tournee te gaan.

Wat wel opvallend is aan deze aankondiging, is dat het om een wereldwijde tour gaat die in november start en tot 2024 loopt. Niet eerder werd een Dylan-tour over zo'n lange periode aangekondigd. Bovendien heeft de tour een naam gekregen, zo lijkt het: Rough And Rowdy Ways, net als Dylans laatste album. Het wekt ergens de indruk dat deze aankondiging er een is van een nieuw begin, alsof Dylan de mogelijkheid aangrijpt om de tour los te koppelen van de Never Ending Tour-titel. De Never Ending Tour is voorbij, zo lijkt hij te willen zeggen. In november begint de Rough And Rowdy Ways-tour.

vele vragen roept deze aankondiging zeker op: Nieuwe band of niet? Europa, en zo ja: Nederland? Waarom specifiek tot 2024, is dat de tijd die nodig is voor één concertrondje rond de wereld? En dan?

De tour begint met concerten in Amerika in november en december, zie hier.

1 opmerking:

Mirte zei

Ik denk dat hij daarna weer verder gaat met de Never Ending tour. Zijn love-songs zijn never ending, rough and rowdy ways zijn gelukkig tijdelijk.