Dylan kort #3686

Bob Dylan komt naar Europa. Hij is van 11 tot en met 13 oktober in Parijs voor concerten. Welke Europese steden Dylan nog meer in de herfst gaat aandoen voor concerten, is nog niet bekend. De website (FNAC) waar de aankondiging van deze concerten stond, heeft die informatie inmiddels al weer verwijderd.

De bibliotheek van Harry Smith is te zien in het Bob Dylan Center in Tulsa, lees ik op The Allen Ginsberg Project, zie hier. Harry Smith is vooral bekend als man achter The Anthology Of American Folk Music. In de jaren tachtig woonde Smith op een kamertje in het appartement van Allen Ginsberg. Tijdens een bezoek van Bob Dylan aan Ginsberg weigerde Smith uit zijn kamer te komen, tot grote teleurstelling van Dylan.

In De Kleuren van Caspers draait het om de kleur rood. Rond minuut 28 is Dylans 'Masters Of War' te horen. Waarom? Bekijk het programma voor het antwoord hier. [met dank aan Hans]

Dylan vinyl van de heruitgaven van Dylan-albums met tijdschrift zijn nu ook Bob Dylan, Another Side Of Bob Dylan, Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited en Blonde On Blonde bij Concerto / Plato te koop, zie hier voor de webshop.

Anthony Scaduto publiceerde in 1971 zijn uitstekende boek Bob Dylan - An Intimate Biography. Voor het schrijven van dat boek interviewde hij vele bekenden van Bob Dylan. Nu is er het boek The Dylan Tapes; Friends, Players, & Lovers Talkin' Early Bob Dylan met daarin transcripties van Scaduto's interviews met onder andere Echo Helstrom, Dave van Ronk, Ramblin' Jack Elliott, Suze Rotolo, Izzy Young, Joan Baez en Bob Dylan zelf. Hoe interessant deze transcripties ook zijn om te lezen - dat zijn ze zeker - wat vooral opvalt is dat Scaduto geen goede interviewer is. Hij vraagt weinig door, onderbreekt mensen en lijkt soms meer te zoeken naar een bevestiging van wat hij al weet, dan echt geïnteresseerd te zijn in het verhaal de geïnterviewde.

Geen opmerkingen: