Dylan kort #3697

Jochen Markhorst heeft weer een nieuw boek uitgebracht, dit keer schrijft hij over een song van Rough And Rowdy Ways. De titel: Crossing The Rubicon; Bob Dylans Moderne Klassieker. Een nieuwe Markhorst is altijd goed nieuws. Zoals we inmiddels gewend zijn is het boek in het Nederlands, Duits en Engels verschenen, zowel als paperback als kindle.

T-Bone Burnett: Zoals bekend nam T-Bone Burnett vorig jaar enkele songs op met Bob Dylan, waaronder de onlangs geveilde versie van 'Blowin' In The Wind'. Het is al een tijdje de vraag welke songs nog meer opgenomen zijn. in zijn speech tijdens Americanafest, afgelopen vrijdag, noemde Burnett de titels van de zes met Bob Dylan opgenomen songs: 'Blowin' In The Wind', 'Gotta Serve Somebody', 'Masters Of War', 'Simple Twist Of Fate', 'The Times They Are A-Changin'' en 'Not Dark Yet', zie hier.

'Like A Rolling Stone': Ik weet niet meer hoe deze cover op mijn pad is gekomen, maar langer dan 20 seconden heb ik er nog niet naar kunnen luisteren. Wie houdt het tot het eind vol? Mitch Ryders versie van 'Like a Rolling Stone', luister hier. Uit een inmiddels gedateerd overzicht met Dylan-covers dat ik ooit bij een antiquariaat vond blijkt dat dit niet de enige Dylan-cover van Ryder is. Ik weet niet of ik die andere wil horen. Ik denk het niet...

3 opmerkingen:

ronald zei

Hahaha, die cover! Papa was like a rolling stone walking the dinosaur. De populaire muziek van de jaren tachtig in 5 minuten samengevat.

Frans zei

Ik heb het twee en een halve minuut volgehouden. Toch vind ik het wel grappig, ik kan me voorstellen dat mensen hier toen in de disco op gedanst hebben zonder te weten wie Dylan was.

tom w zei

Petje af, Frans. Tweeënhalve minuut is wel echt een prestatie. ik doe het je niet na.

Tom