aantekening #7661

Hoe belangrijk is het om details over een opnamesessie te weten voor het kunnen genieten van de muziek? Het verstand zegt dat de gehoorde muziek niet beter of slechter wordt wanneer feiten als wie welk instrument bespeelt of wanneer een opname gemaakt is bekend zijn bij de luisteraar en toch veer ik iedere keer even op bij het vinden van zo'n muziekfeitje.
Op het hoesje van Rough And Rowdy Ways wordt Fiona Apple genoemd als een van de "additional musicians". Er staat niet bij welk instrument Apple speelt of op welke songs ze te horen is.
Uit een recent interview blijkt nu dat Apple piano speelt op één track: "Murder Most Foul". 
Verder blijkt uit het interview dat "Murder Most Foul" in februari is opgenomen en dat de opnamen voor Rough and Rowdy Ways toen al bezig waren, dat "Murder Most Foul" dus niet het eerste nummer is dat opgenomen werd, wat soms hier en daar gesuggereerd wordt.
Verder valt uit het interview op te maken dat Fiona Apple op verzoek van Bob Dylan bij de opnamen aanwezig was. Apple zegt in het interview ongeveer zeven uur in de studio aanwezig geweest te zijn. Voeg daarbij het feit dat ze alleen op "Murder Most Foul" speelt en de conclusie dat het opnemen van dat nummer zo'n zeven uur heeft geduurd lijkt logisch.
In zeven uur kunnen er heel wat takes van "Murder Most Foul" voorbij komen. Dat maakt nieuwsgierig. Ik zeg: laat de outtakes van die opnamesessie maar komen.Geen opmerkingen: