Bob Dylan 1970

En dan valt mijn mond van verbazing open. Volgens Amazon verschijnt er een boxje met 3 cd's: Bob Dylan 1970. Hoewel er nog geen tracklist bekend is, wijst alles er op dat het gaat om de tracks die op 50th Anniversary Collection: 1970 staan. Volgens Amazon is deze titel vanaf 17 december 2020 (gisteren dus) beschikbaar. Expecting Rain geeft als verwachte releasedatum 26 februari 2021.

Ik hoop dat het waar is, maar ik heb nog een beetje moeite met dit geloven. Het is niet des Sony's / Dylans om muziek die in een zeer beperkte oplage op een 50th Anniversary Collection is verschenen binnen zo'n korte tijd ook een brede release te geven.

Stel dat dit wel waar is: waardoor is Sony overstag gegaan? Geen idee.

De muziek op 50th Anniversary Collection: 1970 verdient een bredere release, laten we dus hopen dat het waar is. Voor nu houd ik nog een flinke slag om de arm.


~ * ~ *  ~


Aanvulling 16:30 uur: Bob Dylan 1970 gaat er echt komen op 26 februari. "By popular demand", aldus bobdylan.com.

Inmiddels is deze 3 cd set via verschillende webwinkels te bestellen. De prijs van de set is iets onder drie tientjes. De cd's zitten in een 8 panel digipak inclusief nieuw artwork en door Michael Simmons geschreven liner notes.


~ * ~ * ~


Aanvulling 17:30 uur: Zoals bekend is bevat 50th Anniversary Collection: 1970 in ieder geval 1 foutje in de chronologie van de tracks. Op deze set is "Day Of The Locusts" toegeschreven aan de sessie van 1 juni 1970. De song is track 24 op cd 2.

Starend naar de tracklist van Bob Dylan 1970 is "Day Of The Locust" niet meer op  cd 2 te vinden, maar is nu de laatste track van cd 3. De song is nu toegeschreven aan de sessie van 12 augustus. Dit lijkt op een verbetering van een eerder gemaakte fout.


  ~ * ~ * ~6 opmerkingen:

Anoniem zei

Alleen de Amerikaanse Amazon heeft het over cd's, met als releasedatum vandaag (18 december). Bij de Europese Amazon (waaronder.de, .fr en .co.uk) zijn het alleen mp3's met als release (of download-aankoop)datum 26 februari 2021.
Peter

tom w zei

Mogelijk komt dat nog bij de Europese Amazons en andere (web-)winkels, Peter. Ik hoop het in ieder geval wel.

Anoniem zei

Hij staat nu ook op de site van Badlands in de UK en jpc in Duitsland (daar al leverbaar op 29 januari). We gaan inderdaad een 3-cd krijgen.

tom w zei

Amazon Duitsland verkoopt de set inmiddels ook, er zullen binnen nu en enkele dagen veel meer webwinkels volgen. Inmiddels ook een aankondiging op bobdylan.com.

Anoniem zei

Nog een aanvulling: op disc 3 van "1970" nog steeds die dubbele If Not For You (take 1 en take 2 zowel aan het begin als aan het eind).

Anoniem zei

By popular demand: Infidels Mark Knopfler version, Blood on the Tracks New York version... en dan krijgen we dit... moeten we alle probeersels horen? En dat uit een voor hem verwarrende en creatief magere periode? Het zij jullie gegund het enthousiasme erover, maar het wordt weer een donkere kerst voor mij :-)

hartelijke groet hans