Dylan kort #3692

Cartoon in Dagblad van het Noorden van 30 juli jl. [met dank aan Hans]:


In De Slimste Mens van 27 juli jl. komt Bob Dylan voorbij. Na een kort fragment van 'Subterranean Homesick Blues' moeten de kandidaten van alles roepen wat ze associëren met wat ze net gezien hebben. Het Dylan-stukje is te zien vanaf 33 minuten, hier. [met dank aan Hans]

Alle afleveringen van de Nederlandse dramaserie Jos hebben als titel een songtitel gekregen. De voorlaatste aflevering - uitzending 24 juli jl. NPO3 - draagt de titel 'Knockin On Heaven's Door' [sic]. Dat er een apostrof is vergeten in de titel, is tot daar aan toe. Wat in deze uitzending met een cover van Dylans 'Knockin' On Heaven's Door' wordt gedaan, is (bewust) beschamend slecht, te zien vanaf 13 minuten 45 seconden, zie hier. [met dank aan Hans] Van wie is de cover die in deze uitzending wordt gebruikt?

'Zou Bob Dylan een Nobelprijs voor de Literatuur kunnen winnen?', een collega van voor oktober 2016 door prof. dr. Geert Buelens, zie hier.

Mixtapes: Voor de puber die ik was, was het maken van een mixtape een werkje waar niet licht over gedacht werd. Of de tape nou voor een potentieel vriendinnetje, een autorit of 'gewoon een goede vriend' werd gemaakt, belangrijk was niet alleen de songkeuze, maar ook de volgorde van de songs. Voor wie wat er op het spel staat tijdens het samenstellen van een mixtape niet snapt, kan kan kijken naar de film High Fidelity helpen, de film met de magische zin 'Don't tell anybody you don't own fucking Blonde On Blonde.' Zie hier. Ik dwaal af. Terug naar mixtapes.

Vorig jaar verscheen bij Concerto Books Mixtape Madness van striptekenaar Eric Schreurs (1958 - 2020). Schreurs was een fanatiek mixtape-maker. Voor vrienden en familieleden brandde hij cd'tjes met de muziek die 'de soundtrack vormden voor zijn eigen universum.' Deze cd's werden voorzien van een door Schreurs getekend hoesje. Een deel van die hoesjes is te vinden in Mixtape Madness. Een heerlijk boekje (cd-formaat) om in te bladeren.

Een door Schreurs samengestelde 4 cd-set draagt de titel Forever Young. De set opent met twee versies van het titelnummer, gevolgd door 'On A Night Like This', 'I Want You' en 'Girl From The North Country', door Schreurs omgedoopt tot 'Girl From The North Country Fair'. De eerste cd van Forever Young sluit af met 'Every Grain Of Sand'. Verder bevat de cd onder andere songs van Alela Diane (aanrader!) en Tom Waits. Op de tweede cd van Forever Young geen Dylan, maar wel 'Nobody 'Cept You' - de Planet Waves-outtake - in de versie van 16 Horsepower. De tracklists van cd 3 en 4 zijn niet opgenomen in Mixtape Madness.

De door Schreurs getekende hoesjes voor de eerste twee cd's van Forever Young zijn opgenomen in Mixtape Madness. De tweede is duidelijk geïnspireerd op de hoes van Dylans Nashville Skyline.



onlangs gelezen, een selectie:

Rot op Ted Joans,

Met je vulgaire 

Beatmarskramers-

Mentaliteit &

Bobbie Dylan &

Jed Curtis &

Pete Stevens ofte-

Wel Manke Piet &

Rot Op Peter

Bergman met je

Irritante kale 

Knars &

Rot op!!!

Johnny the SelfKicker [= Johnny van Doorn] - Een Nieuwe Mongool; fragment uit het gedicht 'The American Boys Scouts'.

Wat heb ik over The Troggs te melden? Helemaal niets! Ja, dat de zanger Reg Presley heet, maar dat dat natuurlijk niet zijn echte naam is, dat hij zich naar Elvis heeft vernoemd, zoals Bob Dylan met zijn pseudoniem Dylan Thomas eert.

Thomas Verbogt in het verhaal 'Je doet toch wel verstandig, schat?'

En dan zijn er nog de legendarische Basement Tapes van Bob Dylan, als album voor het eerst verschenen in 1975, maar in het grootste geheim opgenomen eind jaren zestig. Die Tapes zijn inmiddels omringd door allerhande popmythen, en dat is ook al iets om erg nieuwsgierig naar te worden. Barry Hay van de Golden Earring zei me eens: 'Joh, als je alles wil weten van de Basement Tapes moet je bij [Jan] Cremer wezen, die was erbij, bij die opnamen.'

Joost Zwagerman - Hollands Welvaren

He listened to a lot of protest music after that. Bob Dylan, Joan Baez, Woody Guthrie, Curtis Mayfield. If it didn't have a political message, he wasn't interested.

Rachel Joyce - The Music Shop

Geen opmerkingen: