Dylan kort #3663

De meeste van jullie zullen het inmiddels gelezen hebben: na de verkoop van zijn composities aan Universal eind 2020, heeft Dylan afgelopen zomer de rechten van al zijn opnamen (albums) voor een flinke bom duiten verkocht aan Sony Music Entertainment. 
Ik probeer maar een beetje na te blaten wat ik hier en daar lees. Ik weet / snap te weinig van heel dat copyrights-gebeuren om er echt iets zinnigs over te zeggen. Zoals ik het begrijp, blijft Sony (net als nu) Dylans albums op de markt brengen.
Variety begint de berichtgeving over over de deal zo: Sony Music Entertainment today announced it has fully acquired Bob Dylan’s entire back catalog of recorded music, as well as the rights to multiple future new releases, in a major expansion of SME’s six-decade relationship with the artist.
Het meest interessant aan die berichtgeving voor mij is de zinsnede: multiple future new releases. Met dat in het achterhoofd kan het dagdromen beginnen. Voor het woordje multiple kietelt mijn fantasie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ik het allemaal goed begrepen heb heeft Dylan eind 2020 alle copyrights aan Universal Music verkocht voor een exorbitant bedrag, Dat ging dus over de rechten van zijn lyrics en composities. Denk dan vooral ook aan alle coverversies van zijn songs uitgebracht door andere artiesten (bijv. Make You Feel My Love van Adele). Sony schijnt nu de rechten te hebben verkregen om opnames van Dylan te mogen uitgeven (publishing rights).
Bij mutiple future released denk ik in eerste instantie aan verzamelalbums en Bootleg Series.

Patick zei

Money doesn't talk it swears.......