Lest best…..? Amsterdam tweede show - door Hennie en Arjan

Ter afsluiting van onze drie bezoeken aan de Rough & Rowdy Ways Tour nog een kort verslag van onze laatste show, de tweede in Amsterdam, maandagavond.

Opnieuw was het concert zo goed als uitverkocht dus de zaal was prachtig vol.

Iets na achten doofden de lichten en klonk de intussen bekende ‘Symphony No. 9’ van Ludwig von Beethoven. En daarna was er meteen een verschil met de twee vorige concerten: in plaats van het rommelige begin van door elkaar klinkende instrumenten speelde tot ieders verrassing de band een kort stukje van ‘Oh Susanna’. Verbijstering alom. En de volgende verrassing volgde meteen daarna: ‘Watching The River Flow’ klonk niet zo rommelig als de vorige keren maar klonk vanaf het begin retestrak, net als het daarop volgende ‘Most Likely….’. Bobs stem klonk wat schor en hees zoals altijd aan het begin van een concert, maar was halverwege ‘Most Likely…’ weer compleet op sterkte en kracht.

De setlist was weer dezelfde als bij de voorgaande concerten en misschien kwam het door de plaats waar we dit keer zaten, precies in het midden van de zaal en pal achter de mengtafel, maar het geluid was uitmuntend! Elk loopje van elk instrument was kristalhelder te horen en Bobs stem was zelfs als hij fluisterde in alle details te verstaan. Ook de mix was perfect, de piano paste qua volume prachtig in de mix met de andere instrumenten. Wat het geluid betreft was dit zeker het beste concert dat we hebben gezien.

Hoewel het aan zijn zang niet was te horen leek het of Bob wat vermoeider was, hij kwam slechts een keer achter zijn piano vandaan om even naar de center microfoon te lopen maar voor de rest bleef hij in de veilige omgeving van zijn piano. Alle nummers zong hij echter met een enorme intensiteit en dictie.

De hoogtepunten dit keer waren (volgens ons) ‘I Contain Multitudes’, ‘Crossing The Rubicon’ en ‘Key West’. En zoals eigenlijk bij elk concert: ‘Every Grain Of Sand’!

Afsluitend kunnen we zeggen dat we drie fantastische concerten hebben gezien die we niet hadden willen missen. En hoewel we hopen dat hij nog een keer terugkomt kunnen we er bijna wel van uitgaan dat dit de laatste keer was dat we hem ‘live’ konden zien. En we zijn blij dat we dit konden meemaken!


Groet, 

Hennie en Arjan


Geen opmerkingen: