tips bij 80

De eerder in China tentoongestelde werken van beeldend kunstenaar Bob Dylan zullen nu ook in Miami tentoongesteld worden. De tentoonstelling gaat dus reizen, volgende halte Nederland? Zie hier. [met dank aan Rob]

Bart Chabot raadt You Loose You Reappear van Paul Morley aan. Zie hier

Ik heb het boek bijna uit en moet bekennen dat ik iets minder enthousiast ben, zo weet Morley niet het verschil tussen de Engelse tournees van 1965 en 1966. Hij blijft gedurende het boek maar volhouden dat het 1965 was dat Dylan voor Judas werd uitgemaakt toen hij met een band op het podium stond. Natuurlijk is dat geen reden om een boek als geheel af te schrijven, maar het stoort (mij) wel. De eerste helft van You Loose Yourself You Reappear; The Many Voices Of Bob Dylan[1] gaat vooral over het boek dat Morley had willen schrijven nadat hij begin 2020 een Dylanconcert had bijgewoond, maar Covid 19 gooide roet in het eten. Zo'n 200 bladzijden heeft Morley nodig voor hij aan zijn daadwerkelijke boek begint (en zelfs dan begint hij nog niet echt.) Het is een babbelboek waarin tijden en gebeurtenissen door elkaar lopen, zoals dat ook gebeurt in een gesprek tussen vrienden. Dat maakt dit boek tegelijkertijd zowel verwarrend als aardig. 

Blokhuis Extra staat 22 mei in het het teken van Bob Dylan. Het programma is te zien op NPO 2 Extra om 23:00.


[1] Op meerdere plekken kom ik de titel zoals hier gegeven tegen, in het stuk van Chabot, op Amazon, bijvoorbeeld, maar volgens de cover van het boek is de juiste titel You Loose Yourself You Reappear; Bob Dylan and the Voices of a Lifetime.

1 opmerking:

Patrick zei

Blokhuis over Dylan dat is zoiets als Mary Servaes over Bernhard Haiting......