Dylan kort #3738

 Bob Dylan komt in juni weer naar Europa voor concerten in Spanje, Portugal en Frankrijk. De data zoals gegeven op Dylans website hieronder. Op de aankondiging rechts staat een andere locatie voor de concerten op 19 en 20 juni dan op Dylans website.

2 juni Porto, Portugal

4 en 5 juni Lisabon, Portugal

7 en 8 juni Madrid, Spanje

10 en 11 juni Sevilla, Spanje

13 juni Granada, Spanje

15 juni Alicante, Spanje

17 juni Huesca, Spanje

19 en 20 juni San Sebastian, Spanje

21 juni Logroño, Spanje

23 en 34 juni Barcelona, Spanje

26 juni Carcassonne, Frankrijk

27 juni Aix-de-Provence, Frankrijk

29 en 30 juni Lyon, Frankrijk

Opmerkelijke cover: Great Jones speelt 'I'll Keep It With Mine', luister hier. [met dank aan Hilda]

Isis e-zine issue 221 is verschenen, voor meer informatie, zie hier.

Stef Kamil Carlens & The Gates Of Eden spelen Dylan, zie hier.

Herman Haan over Bob Dylan, luister hier.

Ramblin' Jack Elliott - Kerouac's Last Dream: Dit is een uitzondering. Dit is een blog over Bob Dylan en dus schrijf ik alleen over Dylan. Nu de uitzondering: ik ben momenteel compleet verslingerd aan het album Kerouac's Last Dream van Ramblin' Jack Elliott, een plaat uit 1981. Een plaat waar je zelden tot nooit iets over hoort en dat is jammer, het is schitterend. 

Natuurlijk is er wel een Dylanconnectie: Elliott en Dylan zijn geen vreemden voor elkaar en van de tien songs op Kerouac's Last Dream zij er zeker zes die ook op Dylans speellijst hebben gestaan (of hem geïnspireerd hebben tot het schrijven van een eigen song), denk hierbij bijvoorbeeld aan 'Pretty Boy Floyd', 'Buffalo Skinners', 'The Cuckoo' en '1913 Massacre'. 

Maar die Dylanconnectie is niet eens zo belangrijk. Kerouac's Last Dream is een op zichzelf staande plaat, een plaat van een man met een gitaar en een opmerkelijke stem die - zo klinkt het - zonder enige pretenties en misschien wel vooral voor zichzelf een aantal songs zingt die hij wil zingen. Niet meer, niet minder. 

Wie denkt dat 'Blue Eyes Crying In The Rain' niet beter dan door Willie Nelson gezongen kan worden, moet maar eens naar Kerouac's Last Dream luisteren. 

Van alle versies van 'If I Were A Carpenter' staat de mooiste waarschijnlijk op Kerouac's Last Dream

Genoeg om je over te halen eens te luisteren? Mooi, doen. Ga luisteren.

O, vergeet ik nog: er is een heruitgave op cd met een nieuwe cover en veel extra songs, waaronder covers van Dylans 'Don't Think Twice, It's All Right' en 'I Threw It All Away', maar die heb ik niet gehoord, ik luister naar de elpee...




Geen opmerkingen: