Bob Dylan in Nederland 1965 - 1984

“Komt hij wel, of komt hij niet?” Sinds de release van Subterranean Homesick Blues als eerste Nederlandse Bob Dylan-single in 1965, is dat de grote vraag die gedurende de jaren zestig en zeventig onder de immer uitdijende groep Nederlandse Dylan-fans zindert. ’s Werelds meest invloedrijke troubadour laat lang op zich wachten, maar weet aanvankelijk ook zonder daadwerkelijk voet op Nederlandse bodem te zetten zijn stempel te drukken op de ontwikkeling van muziek, kunst, literatuur, radio en televisie. 

 Bob Dylan in Nederland (1965 – 1984) vertelt het volledige verhaal van de eerste twee decennia dat Dylan zijn onuitwisbare invloed uitoefent op het Nederlandse culturele landschap. Van de jaren waarin naar optredens wordt gesnakt en waarin de historische ‘basement tapes’ uitzendingen radiogeschiedenis schrijven, via de ontlading die Dylans Nederlandse podiumdebuut in De Kuip in 1978 is, tot en met zijn veelbesproken concerten in de Rotterdamse Ahoy’ in juni 1984. 

 Tom Willems (1973) geldt als een van de grootste Bob Dylan-connaisseurs van Nederland. In zijn jonge jaren gegrepen door Blowin’ In The Wind, wijdde hij een groot deel van zijn leven aan het werk van Dylan. Tom Willems runde jarenlang het blog Bob Dylan in (het) Nederland(s) en startte in 2020 het blog De Bob Dylan aantekeningen. Hij schreef tevens diverse Dylanboeken, zoals zes delen in de reeks De Bob Dylan Aantekeningen (2011 – 2017), Niemand Zingt Dylan (2014), De Dylan-Rammel En Andere Stukken (2018) en Dylan & De Beats (2018).~ * ~ * ~

Bob Dylan in Nederland 1965 - 1984 verschijnt op 24 mei in een beperkte oplage van 500 stuks. Het boek is reeds te bestellen via de website van Permafrost Publishers, zie hier.

Zo lang de voorraad strekt: met door Martin Lodewijk gesigneerde art card van de befaamde Dylan-bootleg Portrait, tevens de omslag van het boek.

Bob Dylan in Nederland (1965 - 1984) telt 232 bladzijden en kost €29,50

7 opmerkingen:

André van Rekom zei

Besteld :-)

Hennie Nijhuis zei

Besteld :-)

Sjon zei

Besteld :-)

Peter van Gaal zei

Besteld :-)

Hans Oosterhof zei

In the pocket (eind mei dan) Proficiat met het halen van de eindstreep. Zeer benieuwd.

Patrick zei

Gesigneerd ????

tom w zei

Ja, de kaart is gesigneerd door Martin Lodewijk.