Jochen Markhorst - Tombstone Blues b/w Jet Pilot; Dylan zoekt en vindt de lont

Begin maart verscheen Tombstone Blues b/w Jet Pilot; Dylan zoekt en vindt de lont van Jochen Markhorst. Na lezing van dit boek blijkt maar weer dat wat Markhorst publiceert blind gekocht kan worden, het is altijd goed.

Jochen Markhorst schrijft boeken aan de lopende band, deze zijn onder te verdelen in drie categorieën: boeken met korte esssays over verschillende songs, boeken waarin een album van Bob Dylan centraal staat en boeken waarin Markhorst zich stort op één song. Tombstone Blues b/w Jet Pilot; Dylan zoekt en vindt de lont valt in de laatste categorie. In zo'n honderd bladzijden ontvouwt Markhorst zijn unieke kijk op "Tombstone Blues" en toont aan dat de song minder met de Vietnam-oorlog te maken heeft dan vaak wordt gesuggereerd en dat de invloed van William Burroughs op het schrijven van deze song aanzienlijk is, om eens twee van de vele door Markhorst aangekaarte ingangen tot "Tombstone Blues" te noemen. 

De grootste verdienste van Tombstone Blues b/w Jet Pilot; Dylan zoekt en vindt de lont is dat Markhorst de lezer terugstuurt naar de plaat, naar de muziek met de prangende vraag: heeft 'ie nou gelijk of niet? Of je het als lezer / luisteraar altijd eens bent de interpretaties die Markhorst geeft is minder interessant, het gaat er om dat het boek een uitnodiging is om te luisteren.

Een boek over muziek dat een lezer aanzet tot luisteren is een goed boek. Tombstone Blues b/w Jet Pilot; Dylan zoekt en vindt de lont is een goed boek. Koop het, lees het en luister naar "Tombstone Blues" met nieuwe oren.


Tombstone Blues b/w Jet Pilot; Dylan zoekt en vindt de lont van Jochen Markhorst is te koop via Amazon Duitsland, zowel als paperback als e-book. Het boek is in het Nederlands, Duits en Engels verschenen.

(Let op: het boek wordt ook aangeboden door Amazon Nederland, maar tegen een veel hogere prijs)

Geen opmerkingen: