Record Store Day: Jokerman en I And I in reggae remix


Op de tweede Record Store Day van 2021, dit jaar op 17 juli, verschijnt er een 12" van Bob Dylan met "Jokerman" en "I And I". Volgens de informatie op de website van Record Store Day gaat het niet om de versies van deze songs van Infidels, maar om door Doctor Dread gemaakte Reggae Remixen. 

In 2004 verscheen op het verzamelalbum Is It Rolling, Bob? A Reggae Tribute To Bob Dylan een door Doctor Dread gemaakte reggae remix van "I And I". Of de remix op de 12" die in het kader van Record Store Day zal verschijnen dezelfde remix van "I And I" bevat als Is It Rolling Bob? is nog niet duidelijk, maar dit is wel waarschijnlijk, lijkt mij. In dit geval zal alleen de remix van "Jokerman" nieuw zijn.

In hoeverre de keuze om twee van Infidels bekende songs tijdens Record Store Day uit te brengen te maken heeft met de mogelijke aanstaande release van het volgende deel van The Bootleg Series is nog niet duidelijk, maar gezien de eerder opgedoken geruchten dat een volgend deel van The Bootleg Series gevuld zal zijn met songs van de Infidels-sessies, lijkt mij dat de uitgave deze zomer van "Jokerman" en "I And I" op een 12" geen toeval is.

In 2004 verscheen er ook een versie van Is It Rolling Bob? met een bonus-cd. Op deze bonus-cd staat een dub-remix van "I And I" van de hand van Doctor Dread. Deze dub-versie - zo lijkt het - zal niet op The Reggae Remix EP by Doctor Dread  staan.

Geen opmerkingen: